Welke inbindmachine kopen?

Welke inbindmachine kopen?

Wanneer u op zoek bent naar een inbindmachine, wilt u er uiteraard van verzekerd zijn dat dit de juiste inbindmachine is voor de werkzaamheden die u gaat verrichten. Inbindmachinekopen.nl wil u graag helpen bij het maken van de juiste keuze zodat wij zeker weten dat u de juiste inbindmachine aanschaft en hier jarenlang zorgeloos plezier van heeft.

Diverse inbindmachines

 

Er is tegenwoordig enorm veel keuze als het gaat om een inbindmachine kopen. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om van te voren te weten waar u liever mee inbindt. Dit kunnen 21-rings plastic bindruggen of 34-rings metalen draadruggen zijn. U kunt natuurlijk ook kiezen om te gaan voor thermisch inbinden. Om u te helpen bij uw keuze hebben wij een handig lijstje gemaakt van alle drie de type inbindmachines. Wat zijn de voordelen en de nadelen van de te verkrijgen inbindmachines?

 

Inbindmachine, welke kiezen?

 

Inbindmachine met metalen draadruggen

Inbinden met metalen draadruggen is tegenwoordig het meest populair. Dit omdat het een zeer luxe uitstraling geeft en de bladzijden van het document gemakkelijk zijn om te slaan. Het is ook een veilige keuze aangezien de pagina’s niet meer verwijderd kunnen worden. Een inbindmachine die veel gebruikt wordt voor metalen draadruggen is de Renz SRW 360. Dit is een zeer degelijke en stevige inbindmachine die geproduceerd wordt in Duitsland. Deze machine bestaat voor het grootste gedeelte uit stalen onderdelen en is zodoende ijzersterk. Met deze inbindmachine heeft u in een handomdraai een document netjes ingebonden.

 

Inbindmachines met plastic bindruggen

Inbinden met plastic bindruggen wordt vaak gedaan voor intern gebruik omdat dit de goedkoopste manier van inbinden is. Een doosje bindruggen van 100 stuks kost soms nog geen 4 euro. Mocht het inbinden verkeerd gaan dan kan je gemakkelijk de plastic ringen openen en pagina's toevoegen of verwijderen, dus dit is weer een voordeel ten opzichte van het inbinden met metalen draadruggen. Het nadeel is dat de uitstraling ten opzichte van metalen ringen iets minder fraai is. Maar dit is vaak ook een kwestie van smaak. Een voorbeeld van een ijzersterke inbindmachine is de Renz Combinette. Ook deze inbindmachine van Renz is vervaardigd uit Duits staal en staat garant voor jarenlang bindplezier.

 

Thermisch inbinden

Een zeer professioneel resultaat wordt bereikt met thermisch inbinden, dit omdat de linnen rug strak om het papier wordt gelijmd. Het is een eenvoudig proces: insteken, verwarmen en klaar. Het document kan niet meer worden aangepast zodra het document thermisch is ingebonden. Het enige nadeel is dat de bindruggen relatief iets duurder zijn in aanschaf in vergelijking met de eerder genoemde opties.

 

Bent u op zoek naar een thermische inbindmachine van wereldklasse? Kijkt u dan eens naar de Powis Parker 20. Met deze machine maakt u werkelijk in enkele seconde een ingebonden document. Ideaal voor wanneer u vaak documenten moet inbinden of wanneer er meerdere mensen gebruik maken de inbindmachine. Want deze inbindmachine is zo makkelijk in gebruik dat een klein kind het nog zou kunnen bedienen. Het eindresultaat heeft een professionele uitstraling en kost maar een fractie van het laten uitbesteden aan bij drukker.